Általános Szerződési Feltételek

Preambulum
Az UniBike Egyetemi Bérkerékpár Rendszer a Debreceni Egyetem kezdeményezésére megvalósuló közösségi bérkerékpár rendszer. A UniBike Egyetemi Bérkerékpár Rendszer egy új közlekedési lehetőség Debrecenben. Az egyedi, erre a célra tervezett kerékpárok az egyetem vonzáskörzetében, forgalmasabb csomópontjain található egységes formavilágú állomásokból kölcsönözhetőek, majd használat után bármelyik másik dokkolóban leadhatóak. A rendszer nem egy átlagos kerékpárkölcsönző, hanem a közösségi közlekedés egyik új formája, melynek célja, hogy segítse a hallgatók és a tanárok kényelmes, gyors közlekedését az egyetem épületei között.

Az UniBike rendszer keretein belül 7 állomáson (helyszínek a www.unibike.unideb.hu) összesen 152 dokkoló helyen, 90 kerékpár áll rendelkezésre. Az állomásokon található dokkolók össze vannak kötve az adott kölcsönzési terminállal.

A bérkerékpárok kölcsönzésére a Használatba vevőknek az UniPass kártya segítségével van lehetősége.
A kerékpárok naponta 7:00-21:00 között kölcsönözhetők.
Az UniPass kártya egy egyedi azonosítóval ellátott plasztikkártya („smart-kártya”), mely egy időben, egy kerékpár kölcsönzésére jogosítja fel használóját. A kártyával az UniBike Rendszer egyedi megjelenésű, UNIBIKE jelölésű kerékpárjait közvetlenül a dokkolóknál van lehetőség kölcsönözni, ahol egy UNIBIKE feliratú kártyaolvasóval bonyolítható le a kölcsönzés menete.
A bérkerékpárok elektronikusan vezérelt lakatokkal vannak a dokkolókhoz lezárva. A dokkoló állomásokon kamerás megfigyelő rendszerek működnek.
A vezérlési rendszer ismeri minden leparkolt és kölcsönözhető bérkerékpár pontos helyét, így ennek megfelelően optimalizálható a kerékpárok mennyisége az egyes állomásokon.
Az UniBike Egyetemi Bérkerékpár Rendszer a Debreceni Egyetem tulajdonában van, az UniBike rendszer üzemeltetője a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata.
A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) tartalmazzák azon feltételeket, amelyekkel a UniBike Rendszer igénybe vehető. Az ÁSZF valamennyi a UniBike Rendszert használó Használatba vevőre vonatkozik. Az ÁSZF-et a Használatba vevő a UniBike Rendszer használatával kifejezetten elfogadja. 

I. Fogalommeghatározások

II.Az ÁSZF hatálya

II. Kerékpár Kölcsönzési lehetőségek

IV. Az Unibike kerékpár használatára vonatkozó előírások

V. Felelősségi szabályok, igényérvényesítés

VI. Adatvédelem

  • Az adatkezelési tájékoztató a honlapon, (http://unibike.unideb.hu  internetes oldalon) elérhető, amit a Használatba vevő a Használati szerződés megkötésekor megismert, és a Használati szerződés aláírásával egyidejűleg elfogadott.

VII. Panaszkezelés

  • A Rendszerrel kapcsolatos panaszokkal a Használatba vevő akár írásban, akár szóban a Központi Ügyfélszolgálati Irodán keresztül fordulhat az Üzemeltetőhöz, annak jelen ÁSZF-ben feltűntetett elérhetőségein.
  • A szóbeli panaszról jegyzőkönyv kerül felvételre.
  • A panaszra az Üzemeltető annak benyújtásától számított 30 (harminc) napon belül írásban ad érdemi választ a panaszos részére, amennyiben a panasz előterjesztésekor elérhetőségeit megadta

 

Legutóbbi frissítés: 2023. 04. 19. 12:05