Kerékpár kölcsönzési lehetőségek

III.1. Rendszeres Használatba vevők számára

Az UniPass kártya az azt jogszerűen használó személyt feljogosítja a UniBike kerékpár gyűjtőállomásain található kerékpárok használatára.

A UniPass kártya alapján természetes személy Használatba vevő esetén kizárólag azon személy jogosult a UniPass kártya használatára, akinek a részére az adott UniPass kártya kibocsátásra került. Amennyiben a Használatba vevő másra átruházza a részére kibocsátott
UniPass kártyát vagy azonosítóját, az UniPass kártyát vagy azonosítóját utóbb ténylegesen használó bármely harmadik személy tevékenységéért, az általa esetlegesen okozott károkért az Üzemeltetővel szemben az a Használatba vevő felelős, akinek a részére a UniPass kártya ki lett bocsátva.
A Használatba vevő a részére kiállított UniPass kártyán található egyenleget sem részben, sem egészben nem viheti át másik Használatba vevő részére kiállított kártyára. A UniPass kártyához kapcsolódó egyenleg maximális összegét a Weboldalon található tájékoztató tartalmazza. Az egyenlegfeltöltések száma nem korlátozott, az összege az egyenleg maximum mértékében korlátozott.
 

 • III.1.1. A UniPass kártya
  • A UniPass kártya egy egyedi azonosítóval ellátott műanyag kártya, mely egy kerékpár kölcsönzésére jogosítja fel a kártya használóját. UniPass kártyát igényelni a https://unipass.hu/ honlapon lehet.
 • III.1.3. Kölcsönzés díja
  • Minden megkezdett, új kölcsönzés első fél órája a megvásárolt, érvényes bérlettel ingyenes. Az első fél óra után minden megkezdett fél óra kölcsönzésnek számít, mely kiszámlázásra kerül. A kölcsönzés díja a Weboldalon kerül feltűntetésre.
  • A kölcsönzés maximális időtartama alkalmanként 10 óra lehet.
 • III.1.4. Kölcsönzés UniPass kártyával
  • Az UniPass kártyával a Használatba vevő közvetlenül a Dokkolónál tudja a kölcsönzést megkezdeni. A UniBike kerékpár használatbavételéhez érintsük kártyánkat a dokkolón található kártya olvasóhoz. Ezután hang és villogó fényjelzést kapunk, majd a kerékpárt rögzítő zár kinyílik. A fényjelzés 20 mp-en keresztül villog, mely idő alatt a kerékpár kiemelhető. Ha ez nem történik meg, a zár visszazár. A kölcsönzés megkezdése után 2 percünk van a kerékpár műszaki állapotának ellenőrzésére. Ezután a kölcsönzési díj számítása elkezdődik. Ha esetleg hibát észlel a kerékpáron (vandalizmus, defekt, törések stb.) az visszahelyezhető a dokkolóba térítésmentesen, az előbb említett 2 percen belül. A hibás kerékpárról vagy dokkolóról jelzést adhat le közvetlenül a vezérlőoszlopnál.

Mit tudok a vezérlő oszlopon csinálni a UniPass kártyával?

 • Egyenleg és mozgástörténet lekérdezés:
  • Lekérdezhetjük aktuális egyenlegünket, láthatjuk kártyánk érvényességi idejét, a legutóbbi négy utazásunk adatait, valamint hogy milyen kódú kerékpárt kölcsönöztünk ki.
 • Hibajelzés:
  • Ha egy hibás dokkolóval vagy kerékpárral találkozunk riasztást adhatunk le róla.

III.3. Minden Használatba vevő számára

 • Áramszünet vagy a Kölcsönző állomásokon lévő akkumulátorok meghibásodása/lemerülése esetén a Használatba vevő a Dokkolóból a UNIBIKE kerékpárt nem tudja kivenni, azonban a Kölcsönzést követően a UNIBIKE kerékpárt ebben az esetben is vissza tudja helyezni a Dokkolóba. Az Üzemeltető felhívja a Használatba vevők figyelmét arra, hogy amennyiben olyan Dokkolóba kerül a UNIBIKE kerékpár visszahelyezésre, amely nem működik, abban az esetben a működés helyreállításáig, a hiba elhárításáig a Használatba vevő újabb UNIBIKE kerékpárt sem a hibás, sem más Dokkolóból nem tud kölcsönözni.
 • A Kölcsönzést követően a Használatba vevő a UNIBIKE kerékpárt bármelyik Kölcsönző állomás üres Dokkolójába visszahelyezheti. A visszahelyezéskor a Dokkolón lévő fényforrások kigyulladnak és 20 másodpercen keresztül villognak, amely jelzi a visszahelyezés megtörténtét. A UNIBIKE kerékpár Dokkolóba történő visszahelyezése a Kölcsönzés befejező időpontja, amelyet a Dokkoló fejegységébe beszerelt kártyaolvasó rögzít.
 • Az Üzemeltető szavatol azért, hogy a UNIBIKE kerékpár műszakilag alkalmas a rendeltetésszerű használatra és hogy a Kölcsönzés időtartama alatt harmadik személynek a UNIBIKE kerékpárra nincs olyan joga vagy igénye, amely a Használatba vevőt a használatban akadályozza, korlátozza vagy kizárja.
Legutóbbi frissítés: 2023. 03. 26. 20:08